1 februari 2021

God spreekt door de Bijbel

Deel dit

Lees je Bijbel, bid elke dag...

Als je in een christelijk gezin bent opgegroeid, is dit waarschijnlijk een van de eerste liedjes die je leerde. En wat is dit raak! God spreekt door de Bijbel tot ons. Sterker nog: het is het allerbelangrijkste en krachtigste woord van God. Alle woorden en indrukken die ontvangt, moet je toetsen aan de Bijbel. Want God spreekt zichzelf niet tegen!

Er staan prachtige en moeilijke teksten in de Bijbel. Wil je meer over de Bijbel weten? Kijk dan eens hier.

Ik hoop dat je door onderstaande oefening de kracht van de Bijbel (weer) leert kennen en dat het je opbouwt! Deze oefening wordt in veel kerkgenootschappen gebruikt en heet Lectio Divina. Het is ook erg leuk om deze oefening met meerdere mensen te doen. Je zal zien dat God tegen iedereen iets anders, persoonlijk zegt. Zo mooi hoe God ons kent!

Zegen!
Jacoline

Bid en vraag om de leiding van de Heilige Geest. Spreek uit dat je Gods geliefde kind bent en Zijn stem kunt verstaan.

  • Pak je Bijbel en lees langzaam en hardop een kort Bijbelgedeelte (van ong. 3 teksten). Je bent niet bezig met de uitleg maar leest gewoon goed wat er staat en hoe het er staat. Lees het gedeelte 2 keer hardop.
  • Lees het gedeelte nog eens in stilte door en onderstreep of schrijf de woorden op die je raken of extra opvallen. Denk hier even over na. Waarom raakt het je of valt het op?
  • Vervolgens breng je je leeservaringen en alles wat er bij je bovengekomen is bij God. Vraag daarna aan Hem of Hij wil laten weten wat Hij ermee wil zeggen.
  • Word stil en stel je open voor wat God zelf wil zeggen hierover. Je opent je voor nieuwe of creatieve inzichten.
  • Schrijf op wat er in je hart/gedachten kwam en lees het nog eens na. Kan je er iets mee doen?


Is schrijven niets voor jou of ben je meer beeldend? Kijk dan of je bijvoorbeeld iets creatiefs kan maken bij het Bijbelgedeelte.

Probeer het bijvoorbeeld met: Romeinen 8:15-17.