15 februari 2021

Gods liefde in de morgen

Deel dit

Even opstarten...

Als de meiden ons 's morgens wakker maken (soms veel te vroeg 😉 ), schiet er vaak van alles door mijn hoofd. Wat zullen we ontbijten? Welke kleren? Wat staat er allemaal op het programma vandaag... en voor je het weet is de dag begonnen met allerlei praktische en soms zorgelijke gedachten.

In Psalm 143:8 staat: "Laat mij in de morgen Uw liefde horen, in U stel ik mijn vertrouwen. Wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar U."

Prachtig als je zo je dag kunt beginnen! God spreekt niet eerst over wat je allemaal moet doen maar laat ons eerst Zijn liefde horen. We mogen de dag ingaan vanuit de wetenschap dat we geliefd zijn. Dat de allerbelangrijkste God en Persoon in ons leven, van ons houdt. Nog voordat we ook maar iets gedaan hebben! Zijn liefde is onvoorwaardelijk. Hij houdt van ons om wie we zijn. En vanuit die liefde mogen we dan op weg gaan en Gods leiding en wijsheid daarbij vragen en verwachten.

Ik bid dat onderstaande oefening je helpt om in eerste plaats te zijn en van daaruit de dag in te gaan.

Zegen!
Jacoline

Probeer als je wakker wordt, kort de tijd te nemen om contact te zoeken met God. Hij is er altijd, dag en nacht! Wees je daar bewust van 🙂

  1. Sta eens stil bij bovenstaande Bijbeltekst en laat Zijn onvoorwaardelijke liefde tot je doordringen. Vraag aan God of Hij iets wilt zeggen over Zijn liefde voor jou. Schrijf dat op.
  2. Kies iets uit je agenda van vandaag en vraag aan God of Hij daarover iets wilt zeggen. Word stil en schrijf op wat er in je gedachten komt.
  3. Bid voor wat er in je opkwam en spreek in Jezus naam vrede uit over je dag, over de mensen die je ontmoet, het huishouden, de kinderen waar je voor zorgt.


Probeer te letten op wat God door de dag heen tegen je wilt zeggen. Welke weg Hij je wilt wijzen. Dit gaat vaak door kleine ingevingen: je krijgt plotseling een goed idee voor een project, je kan rustig blijven terwijl je normaal zou uitvallen tegen iemand, je krijgt de ingeving dat je even iemand moet bellen/appen etc.

God houdt van jou!